Hjælper dig til en bedre graviditet og fødsel

Genfind din sundhed med min hjælp

​Ring på 25 39 66 04

​Hjemmefødsel

For dig, der vil føde derhjemme

Den nyeste forskning og nationale og internationale erfaringer viser, at det er lige så sikkert at føde hjemme som på hospital.

På denne side kan du læse om hvorfor, og hvem der kan føde hjemme, hvor en hjemmefødsel kan foregå, samt om det er farligt at føde hjemme.

Hvor kan en hjemmefødsel foregå?

En hjemmefødsel kan foregå i dit hjem, eller et andet sted hvor du måtte ønsker at føde, f.eks. i et sommerhus, eller et andet sted hvor du holder af at være - blot boligen eller et af rummene kan opvarmes til almindelig stuetemperatur. Der skal være plads nok til at I kan være der, og et sted du kan ligge ned, og så skal der være ca. 2m2 til et fødekar, hvis det er det du ønsker. Ellers stilles der ingen andre krav.

Hvem kan føde hjemme?

Det kan de kvinder, der har lav risiko for komplikationer. Dvs. du kan føde hjemme hvis du har en normal graviditet og forventet normal fødsel, og hvis dit barn står i hovedstilling ved terminen. Fødslen skal starte spontant og finde sted inden for 3 uger før terminsdatoen, og til max 2 uger efter terminsdatoen. Du må altså ikke gå mere end to uger over tiden, hvis du skal føde hjemme.

Hvorfor føde hjemme?

Jeg tror på at det er vigtigt at du selv er med til at vælge, hvor du har lyst til at føde dit barn.

Kun når du føler dig tryg, kan du lade kroppen gøre sit fødselsarbejde – overgive dig til fødselskraften. Derfor er det vigtigt, at du selv har været med til at vælge hvad der er bedst for dig. Det er din krop, der skal lave alt arbejdet. Dit job er at sørge for de bedst mulige rammer for det. Nogle kvinder føler sig mest trygge i hjemmet, andre har det bedst med at have teknologien og lægerne lige i nærheden. Det er kun dig, der selv kan mærke, hvor du føler dig bedst tilpas.

Forskningen støtter hjemmefødsler

Ifølge nyere forskning kan kvinder med lav risiko for komplikationer lige så sikkert føde hjemme som på et hospital.

En prospektiv undersøgelse med 5418 forventede hjemmefødende fra Nord Amerika, offentliggjort i British Medical Journal, 2005, viser at der er færre medicinske indgreb og mindre medicinsk smertelindring, når fødslen foregår i hjemmet, men der er ingen forskel på sygelighed.​

Kilde: Cochrane Library 12 september 2012

​Det samme resultat viser opgørelsen fra Vestsjællands Amts Hjemmefødselsordning. Her er der ligeledes lav indgrebsfrekvens, få komplikationer og ingen børn der har det dårligt. Statistik fra Hjemmefødselsordning Sjælland.

Læs artikel

​​

2009: HomeBirth as safe as hospitalsbirth.​ Stor undersøgelse bekræfter at det er lige så sikkert at føde hjemme som på hospital.
​Læs artikel

Kilde: BBC News 15 april 2009

Hver anden gravid jordemoder vil føde hjemme

98 procent af alle danske børn fødes på hospitalet - men jordemødrene føder hellere hjemme. Det viser en undersøgelse, Jordmoderforeningen har foretaget blandt medlemmerne. 61 procent af de jordemødre, der har født, siger, at de ønsker at føde deres næste barn hjemme.
Læs artiklen

Kilde: Politiken den 23-03-16

Jordemoder: Mange forstod slet ikke, hvordan jeg turde føde derhjemme.

Artikel med de jordemoderstuderende Julie Carøe Nanna Heidemann og Nina Woller-Kirk, som har født hjemme.
Det er ikke travlheden på fødegangene, der har fået dem til at føde hjemme. Det er derimod, at fødsler i hjemmet er lige så sikre, som de er på et hospital, og med færre indgreb.

Læs artiklen
Kilde: Politiken den 23-03-16

35_hjemmefodsel2-2014

Firmaoplysninger​

Isis Klinikken®

​​CVR: 29024723​

​Her finder du mig

Den Grønne Dal

Godthåbsvej 182 kld.

2720 Vanløse

Kontaktoplysninger

Telefon: 25 39 66 04

E-mail: henny@isisklinikken.dk​​

Bankoplysninger

Reg nr.: 8411

Konto nr.:​4096198